5LET

Pouzdro na opasek patří mezi osvědčené způsoby, jak elegantně ochránit svůj mobil. Jak si v široké nabídce správně vybrat?

Ochraňte svůj telefon za všech okolností

Oblíbený je tento typ především u mužů. Pouzdro na opasek má především, podobně jako jiné obaly na mobilní telefon, za účelem jeho ochranu. Předejdeme tak tomu, že si telefon v tašce či batohu poškrábeme od drobných mincí nebo klíčků.

Pouzdro na opasek pro displej 5,5 - Business Classical - hnědá

Zejména displej patří k citlivým částem přístroje, nicméně ani oděrky na těle smartphonu nejsou zrovna žádoucí. Výrobci chytrých telefonů se snaží, aby jejich produkty upoutaly i svým propracovaným designem, kazit tak výsledný dojem oděrkami na leckdy velmi drahém telefonu není to, co by si většina jeho majitelů přála.

Pouzdra se vyrábějí buď přímo určená pro konkrétní typ zařízení, případně také univerzální. Pak je na místě si před nákupem velmi dobře ověřit, zda si pro daný model skutečně kupujeme vhodnou velikost. Ta se udává klasicky v centimetrech, někdy se však můžete setkat i s mírou v palcích.

Jaký si vybrat materiál a velikost

Vybírat si můžeme z různorodých materiálů – pravé kůže, koženky i látky (například nylon). Od materiálu se odvíjí odolnost samotného pouzdra i jeho cena. Obecně se dá říci, že za tento typ pouzder ale vydáte bez ohledu na tento aspekt řádově jen několik stokorun. To je zanedbatelná suma v porovnání s nutnou opravou poškozeného telefonu.

Kožené pouzdro na opasek působí velmi nadčasově, jeho cena však patří k těm vyšším. Naopak koženka neboli umělá kůže je levnější volbou. A samozřejmě také designové pojetí, které vyhovuje jak lidem, kteří se pohybují v přírodě, tak i těm, kteří potřebují stylové a reprezentativní pouzdro vhodné i k nošení do kanceláře. Většina takovýchto obalů je opatřena praktickým zavíráním na suchý zip.

Typově mohou být pouzdra tzv. horizontální nebo vertikální. Jednoduše vysvětleno: Telefon do nich uložíte naležato nebo naopak klasicky displejem nahoru.

Arm%C3%A1dn%C3%AD pouzdro na opasek pro displej 57 mask%C3%A1%C4%8Dov%C3%A1

Mějte volné ruce

Pouzdra na opasek ocení všichni, kteří potřebují svůj telefon mít velmi dobře zabezpečený a zároveň si přejí mít volné ruce a nemuset s sebou nosit žádné zavazadlo, v kterém by telefon uložili.

Zapomeňte na nošení mobilu po kapsách, ze kterých může přístroj velmi snadno nedopatřením vyklouznout. V pouzdře je na opasku jakýkoli mobil naprosto v bezpečí. Uchycení pouzdra je opravdu pevné. Navíc neriskujete, že by se vám do vašeho smartphonu dostal prach, jehož bývá v oblečení mnoho. Díky tomu nebudete mít zanesené konektory, případně se nečistoty nedostanou pod displej, což se děje typicky u méně odolných konstrukcí telefonů.

Navíc si ušetříte i zdlouhavé hledání telefonu, který obvykle přestane zvonit dříve, než se nám ho v útrobách tašek podaří objevit. Díky těmto pouzdrům máte svůj mobil vždy po ruce a vždy víte, kde je právě uložený.